fbpx

Foto op canvas groot

Wie aan het ophangen van een uitgeprinte foto denkt, denkt waarschijnlijk aan een doek van canvas. Sinds jaar en dag is dit in Nederland en ver daarbuiten veruit de meest populaire manier van foto’s bedrukken. Waar je ook komt, de kans dat er een foto op canvas groot hangt is aanwezig. De dieren, het complete gezin of een ander speciaal iets wordt afgedrukt en op een prominente plek in de woning gehangen. Het is iets waar je trots op bent, waar je vrolijk van wordt en wat speciaal voor je is. Canvas is daarvoor ontwikkeld en leent zich perfect voor het afdrukken van foto’s. 

In dit artikel leggen we je uit waarom een foto op canvas zo leuk is, geven we je voorbeelden, laten we je zien waarom dit hét cadeau is en krijg je wat achtergrondinformatie. 

Je kunt je foto op canvas groot gemakkelijk zelf ontwerpen op onze website. We hebben speciaal voor jou een ontwerptool ontwikkeld, op die manier wordt het maken van een foto op canvas nog eenvoudiger. Je ziet direct het eindresultaat, binnen drie werkdagen verzenden wij jouw foto op canvas groot. 

Wil je direct aan de slag met ontwerpen?

Hoe ontwerp ik Canvas
Foto op Canvas

Foto op canvas groot cadeau

Een verjaardag, kerst, de communie of het vormsel: allemaal dagen waarop je met een cadeau aan moet komen. Niets moet, maar het wordt wel op prijs gesteld en in sommige gevallen van je verwacht. Wist je dat het geven van een cadeau meer geluksgevoel oplevert dan het krijgen van een cadeau? Nog meer reden om een uniek en prachtig cadeau te geven.

Over unieke cadeaus gesproken, die hebben wij in verschillende vormen. Geen standaardcadeau waar een ander ook mee aan kan komen, maar echt wat speciaals. Iets wat de ontvanger in verlegenheid brengt, hij of zij had niet verwacht dat je met zoiets leuks aan zou komen. Drukvriend maakt dat mogelijk.

Door een cadeau zelf te maken dat persoonlijke elementen bevat, zoals een foto, raakt de ontvanger er emotioneel bij betrokken. Een voorwerp, onderwerp of iets anders waar iemand een band mee heeft, krijgt veel meer waarde. Wanneer jij dus een cadeau geeft dat is gemaakt door Drukvriend, zoals een foto op canvas groot, is het hoe dan ook een schot in de roos.

Ideeën

Om een foto op canvas groot als cadeau te geven, moet je natuurlijk wel een idee hebben. Zonder idee, geen uitvoering. Wij zien dagelijks de mooiste foto’s voorbijkomen en hebben daarom een overzicht voor je gemaakt. Het voor jou net wat makkelijker maken, daar draait het bij ons om!

Voor de dierenvriend:

  • Mensen en dieren zijn al tijden elkaars beste vriend. Een hond, kat, leguaan of cavia, je kunt het zo gek niet bedenken of mensen hebben het in huis lopen. Met een huisdier heb je een band die niet te beschrijven is. Het is je maatje, je beste vriend of vriendin en jullie horen bij elkaar. 

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een huisdiereigenaar? Zoek dan niet verder, jij weet wat je nodig hebt: een goede foto van het huisdier. Probeer deze te bemachtigen zonder dat de ontvanger daarvan weet en laat deze afdrukken op canvas!

Voor de Bourgondiër:

  • Een Bourgondiër is in de Nederlandse taal niet iemand die letterlijk uit de Franse streek Bourgondië komt. De term wordt gebruikt voor iemand waarbij ‘genieten’ centraal staat in het leven. We associëren het vooral met uitgebreid en lekker dineren. 

Ken of ben jij iemand die van de Bourgondische levensstijl houdt? Zoek een mooie foto uit waardoor dit wordt bevestigd. Een foto van het Italiaanse landschap, een wijngaard of wat anders. De ontvanger zal door het zien van jouw cadeau soms inzien dat stressen niet nodig is, genieten moet de prioriteit zijn.

Voor de sportliefhebber:

  • Sommige mensen zijn gek op sport, zij hebben een club of atleet waar ze echt fan van zijn. Voor de een is dat een voetbalclub, voor de ander een Formule 1-coureur. Van sporters worden tijdens wedstrijden of evenementen geweldige foto’s gemaakt door professionele fotografen. Jij kunt zulke foto’s op het internet vinden en deze af laten drukken op een foto op canvas groot. 

Voor de avonturier:

  • Gek van wandelen? Hardlopen in de bossen of andere natuurlijke avonturen? Diegene zal een foto op canvas erg waarderen. Een foto van een geweldige prestatie, denk aan het beklimmen van een hoge berg of een foto tijdens jullie week wintersport, die doen het altijd goed.

Wanneer jij voor iemand die van avontuur houdt een cadeau moet verzinnen, kies dan voor een foto op canvas waar jij dit terug laat komen. 

Voor de stedeling:

  • Er zijn mensen die je niet weg zult krijgen uit een bepaalde stad. Dit soort mensen houden van de stad waarin zij wonen, hoe leuk is het dan om een cadeau te geven dat gebaseerd is op die plaats?

Voor een Amsterdammer kan een foto van de grachten op canvas een leuk idee zijn. Komt de ontvanger uit Utrecht? Kies voor de domtoren. Maar ook in Eindhoven, Rotterdam en alle andere plaatsen in Nederland zijn er wel plekken te vinden die de stad of het dorp symboliseren. Druk dat af en jij hebt het leukste cadeau van iedereen!

Gemakkelijk online ontwerpen

Full colour bedrukking

Binnen 3 werkdagen verzonden

Canvas kan altijd

Door het internettijdperk verandert er onwijs veel. We zijn de hele dag bezig met het in contact staan met anderen, we weten wat mensen doen en ook hoe zij hun woning inrichten. En daar wordt het interessant. Door apps als Pinterest worden we constant geconfronteerd met de mooiste interieurs, waardoor ons verlangen naar iets nieuws aan wordt gewakkerd.

Een nieuwe bank, een nieuwe salontafel en dat vloerkleed mag ook wel eens vervangen worden. Althans, dat denken wij. En dat is wat fabrikanten natuurlijk het liefste zien.

Ondanks dat het interieur kan veranderen, blijft een foto op canvas groot eigenlijk altijd relevant. Zeker wanneer je onze tips meeneemt en kiest voor een foto waar iemand iets mee heeft. Of je nu voor een industrieel, bohemisch, luxe of metropolitaans interieur hebt gekozen; een foto op canvas kan altijd. 

Wist je dat canvas al eeuwen wordt gebruikt? Dat is een van de redenen dat het overal past, het is tijdloos.

Foto op Canvas - 90 x 60 cm
Foto op Canvas

De geschiedenis van canvas

Honderden jaren geleden maakte men al gebruik van canvas. Vooral in de schilderswereld is canvas een veelgebruikt product. Er zijn nog steeds schilderijen te bewonderen uit de 15e eeuw, zo goed is de kwaliteit van natuurlijk canvas.

Waar er vroeger gebruik werd gemaakt van hennepvezels, maakt men nu gebruik van andere soort vezels. Denk hierbij aan kunststof, linnen of katoen. Bij Drukvriend maken we enkel gebruik van kwaliteitsproducten, zo kunnen wij kwaliteit garanderen waardoor jij tientallen jaren van onze producten kunt genieten. 

Het canvas doek wordt op een houten frame geplaatst om in model te blijven. Dit frame is niet zichtbaar aan de voorzijde.

De voordelen van canvas

Naast dat canvas er mooi uitziet, heeft het meerdere voordelen. Een foto op canvas is in tegenstelling tot andere materialen bijvoorbeeld erg licht. Iedereen kan het ophangen, ook wanneer er voor een groter formaat wordt gekozen. Door het lichte gewicht is het ook minder belastend voor de haakjes en de muur zelf.

Canvas zelf is daarnaast erg sterk en kan tegen een stootje. Het behoudt haar kwaliteit, ziet er natuurlijk uit en het is uitstekend geschikt voor het drukken van een foto. De foto’s die op canvas worden gedrukt zijn van hoogwaardige kwaliteit, de kleinste details worden zichtbaar en het verkleurt niet. Al ons drukwerk op canvas is full colour.

Verschillende afmetingen foto op canvas groot

Bij Drukvriend geven we onze klanten de keuze tussen verschillende afmetingen. Van kleine doeken met afmetingen zoals 20 cm bij 30 cm tot de grotere formaten zoals 90 cm bij 60 cm. Zeker wanneer de foto op canvas groot op een bredere of hogere muur op wordt gehangen, doe je er verstandig aan om een groter formaat te kiezen. Wanneer een foto te klein af wordt gedrukt, bestaat de kans dat deze in het niet valt ten opzichte van de muur. Dat willen we natuurlijk niet hebben.

Om te voorkomen dat je de verkeerde afmeting bestelt, raadt Drukvriend aan om de afmetingen uit te printen of op een andere manier te bekijken hoe ‘groot’ een dergelijk doek zal zijn. Je komt op die manier niet voor verrassingen te staan en dat is wel zo fijn.

Foto op Canvas - 90 x 30 cm
Foto op Canvas - 40 x 40 cm

Meerdere kleine doeken

Naast de grote varianten zien we bij Drukvriend ook steeds vaker meerdere kleine foto’s op canvas voorbijkomen voor dezelfde klant. Zij hebben dan een bepaald onderwerp gekozen en daar meerdere foto’s voor gevonden. Deze foto’s hebben hetzelfde hoofdonderwerp, worden in verschillende formaten gedrukt en maken het zo wat ‘speelser’. Jij kunt bijvoorbeeld verschillende foto’s van dezelfde sportclub af laten drukken, of verschillende wilde dieren afkomstig uit één continent. 

Wanneer je deze een speciale plek geeft en daar andere spullen die te maken hebben met dat onderwerp bij hangt, creëer je een uniek stuk kunst aan de muur. Onze foto’s op canvas komen ook daar volledig tot hun recht.

Foto van overledenen

Een overlijden is nooit fijn, maar des te fijner is het wanneer je het beter een plekje kunt geven. Een foto op canvas groot kan daaraan bijdragen. Hoe? Dat leggen we je uit. 

Wanneer jij een dierbare verliest, doet dit pijn. Je hebt even de tijd nodig om een dergelijk verlies te verwerken. Na enige tijd ga je terugdenken aan de leuke en fijne momenten die je met iemand hebt gedeeld en wat je van hem of haar hebt geleerd. Iedereen leert je wel iets. Door terug te denken aan een persoon kunnen sommigen soms wat beter relativeren, zeker wanneer diegene je in liet zien wat belangrijk was in het leven. Of hij of zij herinnert je aan het feit dat je ook tijd moet maken voor jezelf, dit kan nog weleens vergeten worden. Zo veel kan een foto op canvas groot voor je betekenen. 

Wanneer jij een foto op canvas groot af laat drukken en kiest voor het portret van een overleden persoon, kan dit je verder helpen. Het geeft een bepaald gevoel van rust en je dankt iemand dat diegene aanwezig is geweest in je leven. Je kunt aan iemand denken, je verhaal delen en het geeft rust.

Wacht niet langer

Op zoek naar een manier om die ene leuke foto te vereeuwigen? Stop met zoeken, je hebt het gevonden!

Voor fotografen

Ben jij fotograaf? En wil je graag je werk tentoonstellen in je eigen atelier of beter verkoopbaar maken? Laat jouw prachtige foto’s dan bedrukken door Drukvriend. Jij levert de foto’s aan, wij maken er een foto op canvas groot van. Door de hoge kwaliteit kan jij deze tentoonstellen in je eigen atelier of ophangen in huis. Wanneer je er vervolgens vragen over krijgt, kan je je diensten hartstikke goed verkopen.

Heb jij foto’s geschoten die volgens jou goed verkoopbaar zijn? Deze worden nóg beter verkoopbaar wanneer jij deze af laat drukken. Je zorgt ervoor dat de potentiële koper zelf niets meer hoeft te doen en het wekt de interesse.

Wanneer iemand het eindresultaat letterlijk voor zich ziet, wordt het verlangen om iets te bezitten groter. Zeker wanneer je inspeelt op de verliesaversie en mededeelt dat je andere belangstellenden hebt, is het zo verkocht. Het begint bij het laten drukken door Drukvriend, ook als professionele fotograaf.

Heb je vragen over ons drukwerk? Of over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Ons team staat voor je klaar!

Foto op Canvas - 60 x 60 cm
Zakelijk

Een foto op canvas groot als relatiegeschenk

Ieder jaar weer wordt er in aanloop naar de feestdagen uitgepakt door bedrijven. Zij hebben één doel: het mooiste, uniekste en leukste relatiegeschenk kunnen geven aan belangrijke relaties. Laten zien dat je de samenwerking tussen jouw bedrijf en dat van een ander respecteert, dat het wordt gewaardeerd. Maar het vinden van een leuk relatiegeschenk kan nog knap lastig zijn. Niet wanneer jij Drukvriend kent, bij ons ben je op de goede plek. 

Drukvriend is specialist in het bedrukken van de meest uiteenlopende producten. Heb jij een leuke foto van jou en een zakelijke relatie? Laat deze dan afdrukken op een foto op canvas groot. De ontvanger zal het waarderen dat jij de relatie zo op prijs stelt dat je dit voor hem of haar doet. Dat zal de zaken in het vervolg ook goed doen, je hebt een streepje voor ten opzichte van de concurrent. 

Een andere mogelijkheid is het wat kleiner aanpakken, ook dan kan Drukvriend je helpen. Tijdens de wintermaanden gaat een heerlijk glas rode wijn er eigenlijk bij iedereen wel in, maar al helemaal aan de kersttafel. Het wordt nog leuker wanneer dit een bedrukte rode wijn betreft. 

Ben je een allemansvriend en doe je het liever voor de gehele zaak goed? Kies dan voor een snoeppot met foto. Jij valt daarmee in de smaak bij alle werknemers. Naast deze voorbeelden heeft Drukvriend een geweldig assortiment waardoor jij over een uniek, persoonlijk en kwalitatief relatiegeschenk beschikt. Dat is wat jij wil en waar de klant of leverancier vrolijk van wordt!

Cadeau met foto en tekst

Je maakt gemakkelijk online jouw cadeau persoonlijk.
Wij printen, verpakken en versturen jouw bestelling.
Zo bezorgen wij jou een glimlach!

Hoge klantbeoordeling: 9,1

Wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat je blij bent
met jouw bestelling. Omdat wij zelf produceren,
hebben wij een 100% kwaliteitsgarantie

Snelle verzending

Wij verzenden jouw bestelling binnen drie werkdagen.
Bestel je voor meer dan €50,- ? Dan wordt jouw
pakketje gratis bij jou thuisbezorgd!

Naambord RVS-look liggend

Levertijden

Bij Drukvriend staat klanttevredenheid eigenlijk op 1, naast de kwaliteit van onze producten. Beide moeten niet goed, maar geweldig zijn. Jij moet voelen dat je door ons wordt gewaardeerd. We proberen bestellingen altijd zo spoedig mogelijk te produceren en verzenden, voor een foto op canvas groot hanteren we een verzendtermijn van 3 werkdagen. Na bestelling wordt jouw foto dus binnen 3 werkdagen geproduceerd én verzonden. 

Tijdens dit gehele proces houden wij je op de hoogte. Zo weet jij zeker dat je niet met lege handen aankomt op een verjaardag of jubileum en kan je bellen bij vragen of onduidelijkheden. Producten die verzonden worden, worden allemaal voorzien van een track & trace code. Met deze code kan jij precies zien waar het bestelde product zich bevindt en op welk tijdstip het af wordt geleverd.

Bij ieder product op Drukvriend.nl wordt een indicatie gegeven over de leveringstermijn, zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Een mok met foto wordt bijvoorbeeld al binnen twee werkdagen verzonden!

Foto op canvas groot ontwerpen

Een foto op canvas groot moet ontworpen worden voor deze kan worden besteld. Jij moet weten of de foto die je aanlevert van goede kwaliteit is om af te drukken. Hoe groter het gekozen formaat, hoe meer pixels een foto moet bevatten. De foto wordt uit zijn verband getrokken, maar moet wel scherp blijven. 

Bij Drukvriend hebben we een ontwerptool ontwikkeld, daarmee kan jij eenvoudig een ontwerp maken en deze direct bestellen. De ontwerptool geeft zelf aan of de kwaliteit van een bepaalde foto goed genoeg is of niet. Is dit niet het geval? Dan raadt Drukvriend je aan om een ander formaat te kiezen. 

Wanneer je er zelf niet uitkomt, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen je helpen met het ontwerpen en eventueel advies geven.

Nadat jij jouw foto op canvas groot hebt besteld, gaan onze printers direct voor je aan de slag. Onze foto’s op canvas worden op een kwalitatief doek gedrukt, zijn voorzien van een mooie matte afwerkingen en worden full colour gedrukt. Alle kleuren die je op de foto ziet, komen ook terug op het doek. 

Wil jij direct een foto op canvas groot bestellen? Klik hier om naar onze ontwerptool te gaan. 

Heb je vandaag niet veel tijd? Zorg dan dat je een account aanmaakt waardoor je jouw ontwerp tussentijds op kunt slaan. Dat scheelt stress, verloren ontwerpen en geeft je de mogelijkheid om er nog even over na te denken. Een account aanmaken doe je hier.